Bonul de combustibil – cheltuiala deductibila integral?

La bonurile de combustibil dreptul de deducere depinde de utilizarea integrala/partiala a autoturismului in derularea activitatii firmei . Insa, bonul fiscal trebuie sa contina CUI al cumparatorului pentru ca acesta sa aiba drept de deducere.

Exista drept de deducere integrala a combustibilului in situatia in se poate face dovada ca autoturismul este utilizat exclusiv in scopul activitatilor economice. In caz contrar, dreptul de deducere este de 50%.

Nu mai trebuie stampilate si trecuta denumirea cumparatorului si numarul de inmatriculare. Acest lucru este valabil de la 14 martie 2013 cand şi-au încetat aplicabilitatea prevederile referitoare la justificarea deducerii TVA pentru carburanţii auto pe baza bonurilor fiscale, indiferent de valoarea acestora în condiţiile în care acestea erau ştampilate şi aveau înscrise denumirea cumpărătorului şi numărul de înmatriculare a autovehiculului.

La bonurile de combustibil dreptul de deducere depinde de utilizarea integrala/partiala a autoturismului in derularea activitatii firmei .

Sursa: contzilla.ro

Login